čtvrtek 10. září 2015

Jakou značku indukční varné desky

Indukční varné desky nabízejí zákazníkům mnoho praktických funkcí, aby naplnily očekávání zákazníka a jeho požadavky po pohodlí a komfortu. Vybírat desku byste si také vy měli primárně podle toho, jaké funkce nabízí. Zkoušky, které ověřovaly efektivitu této „vychytávky“ u modelů v našem testu, ale ukázaly, že v tomto směru mají testované indukční varné desky ještě velké rezervy.


Ve srovnání s klasickými sklokeramickými deskami může být lehkou nevýhodou relativní hlučnost indukcí. Z hlediska ochrany lidí, kteří se v kuchyni pohybují je potom důležitá dětská pojistka proti náhodnému zapnutí a také ochrana proti vznícení oleje. Právě tento prvek je u indukční varné desky , která je schopná během desítek vteřin rozpálit nádobí až na 3stupňů, obzvláště důležitá.


Na trhu jich je však tolik, že se výběr té správné indukční varné desky může zdát celkem složitý. Nezapomeňte také se před koupí podívat na podmínky instalace do kuchyňské desky. Především indukční varné desky potřebují mít víc místa pod sebou, aby se mohly chladit. Spodní část indukčních desek je totiž osazená větráky, které potřebují nasávat a vyfukovat někam vzduch. Nejlepší indukční varné desky V předcházejících letech patřil segment indukčních desek k výběrovému zboží určenému jen těm nejmovitějším zákazníkům.


Dnes jejich ceny a ceny nádobí pro ně určeného poklesly natolik, že si je může pořídit každý. Indukční a sklokeramické desky mají zpravidla dotykové, senzorové ovládání se zvukovou odezvou. Tlačítka lze zablokovat dětskou pojistkou.


Některé varné desky disponují také ukazatelem zbytkového tepla. Využijete tak desku na maximum například k udržování teploty jídla. Varné desky používají ke svému chodu dva typy energie – plyn a elektřinu.


V kategorii elektrických pomocníků se dále rozlišují samotné elektrické desky a tzv. Každý ze tří typů spotřebiče má samozřejmě své. Citlivé dotykové ovládání vždy zajistí, že teplotu změníte pohodlně, během pár sekund a jediným pohybem.


Dostupná a moderní indukční varná deska značky Mora přináší sklokeramický povrch varné desky. Nižší cena a inovativní funkce dělají z toho modelu varnou desku za rozumnou cenu. Vzhledově stejné varné desky se od sebe liší hlavně způsobem zahřívání hrnců a pánví. Sklokeramická varná deska funguje stejně jako elektrická plotýnka, která se rozehřeje, a její sálavé teplo pak nádoby na ní položené přijímají a díky tomu vaří, pečou, dusí či jen ohřívají.


Zapojení jakéhokoli typu varné desky (litinové, sklokeramické, indukční nebo plynové) vždy patří do rukou elektrikáře. Neodborné zapojení může způsobit zkrat a poškodit spotřebič. Zajímavostí je, že některé exkluzivní indukční varné desky jsou opatřeny dokonce zabudovaným odsávačem par (digestoří).


Připojení indukční varné desky. Při zapojování indukční desky vás čekají dva kroky – příprava montážního otvoru do kuchyňské linky a zapojení do elektřiny. Minimálně druhý krok raději přenechte profesionálům.


Desky jsou připraveny pro různá zapojení i různé typy elektrických obvodů. Ahoj, taky jsem si nedávno zařizovala kuchyň a přečetli jsme plno diskuzí na varné indukční desky a zjistili jsme, že je jedno jaká je cena. Tuto optickou nevýhodu vám ale vynahradí svou nepřilnavostí (nepopálíte se a přetečené jídlo se nepřipeče).


A co víc, tyto varné desky neprodukují zbytečné okolní teplo (hřejí jen pod nádobou). Jejich účinnost je , což je o více než u klasické sklokeramické desky. Budete tak moct nejen rychleji vařit, ale navíc i ušetříte za energii. Oproti plynovým vařičům je plocha indukční desky horká jen pod nádobou.


Při vaření se tedy nespálíte. Indukční varná deska a její výhody - je neskutečně rychlá při ohřevu čehokoli - voda vře prakticky za několik vteřin - pohodlí při vaření dosahuje maxima - některé indukční varné desky lze koupit velmi levně - neotřelý vzhled kuchyně - neničí nijak hrnce - již skoro všechny hrnce na ní fungují - o hrnec se neopálíte! Přemýšlím o koupi indukční varné desky do nového bytečku. Spíš jsem se dočetla, že indukce při vaření vydávají divný pískavý zvuk.


Budeme mít obývák spojený s kuchyní, takže si to neumím představit. Máte někdo s indukcí zkušenost? Nemusíte investovat do nákupu nové indukční varné desky.


Sice toto není téma o módě, ale snad mi to prominete. Mám takový problém… měla jsem kombinovanou varnou desku Fagor (indukce a normální sklokeramika) a po letech, kdy se na ní stále něco opravovalo, ta indukční část „bouchla“ úplně, oprava by prý stála tisíc Kč, což se nevyplatí. Litinové desky sice snižují kupní cenu sporáku, ale oproti jiným verzím (sklokeramické a indukční varné desce) mají mnohem více nevýhod než výhod. Zahřívají se pomaleji a také zůstávají delší dobu teplé, což zvyšuje riziko popálení dětí a zvyšuje spotřebu energií , čímž se časem smaže i jejich počáteční výhoda – nižší nákupní cena.


Zde zřejmě dvě a dvě varné zóny. Teď jsem si všimnul, že píšu o zdrojích, měl jsem zato, že se jedná o indukci. Ale pokud ne, tak princip je stejný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky