pátek 11. září 2015

Česnek v soli

Já česnek zásadně už léta zpracovávám v té trojkombinaci šlehač, ponorný mixér a mixér a drtič v nádobce - takže v té nádobce mi to nadrtí česnek , je to lepší než umlít a rozmíchám to se solí v poměru česnek a soli a používám to celou zimu, za prvé to má míň soli než kupovaná směs a zua druhé celé stroužky uložené v soli zežloutnout a. Vyberte si ze stovek receptů na Česnek v soli , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Česnek v soli. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Česnek v soli receptů z čech i ze světa.


Recept na česnek v soli se může hodit, pokud potřebujete zpracovat větší množství česneku, což nemusí být vždy snadné.

Naložení do oleje s sebou nese potenciální zdravotní rizika a sušením zase česnek ztrácí chuť. Nikdy nečekáme, až nám začne česnek vysychat a kazit se. Dobře nám poslouží naložený v soli.


Stroužky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle nebo ho semeleme na masovém strojku a rozetřeme na hustou kaši. Na kilogram česneku postačí gramů soli a trochu oleje. Dělám tento: 5g česneku, 1g soli , 2g ztužený tuk. Rozmačkaný česnek smícháme se solí a necháme min odležet.


Vmíchámje do rozpuštěného tuku a zahříváme až do perlení.

Vycladlou pastu do malých skleniček, uzavíráme až po vychladnutí. Nesterilujeme, vydrží i několik let. Až česnek vychladne, sklenice pořádně zavíčkujeme. Zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a po vychladnutí uložíme v chladu a temnu.


Léta si připravuji česnek nakládaný v soli a oleji a ušetřilo mi to spoustu práce v kuchyni, navíc tím získávám výborný a lahodný česnekový olej. Při vaření pak stačí sáhnout do lednice, otevřít skleničku s naloženým česnekem a je to. Používám jak v teplé, tak i ve studené kuchyni. Jak uchovat česnek – několik tipů. Existuje mnoho různých osvědčených receptů, jak uchovávat česnek doma, a to nejen v běžné podobě palic nebo svázaný do copů.


Na této stránce pro vás vyhledáme všechny recepty na: Česnek v soli a sádle. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Se solí míchám utřený česnek taky. Soli ale přidávám méně (asi ). Přidávám ale navíc kyselinu sorbovou v doporučené dávce. Vzhledem k množství, v jakém se česnek konzumuje (třeba oproti nealko nápojům) jde o zanedbatelné množství.


Příprava receptu na česnek naložený v soli : Oloupané stroužky česneku prolisujeme nebo nakrájíme na tenké plátky a utřeme.

A hlavně neobsahuje sůl, takže se nemusíte bát, že si zkazíte hotové jídlo. Připravený česnek dobře promícháme se solí a natlačíme do menších skleniček (například od dětské přesnídávky). Podívejte se na video, kde jsme mimo různých strouhátek na česnek zkoušeli i silikonovou trubičku, která usnadní loupání česneku. Sestřenka uskladňuje česnek v kuchyni na horní lince ve džbánu. Má to jako kytici, česnek je částečně se stonkem a vydrží jí dokud ho všechen nespotřebuje, což je tak do ledna.


Já se skladováním česneku nemám zkušenost, vždy si koupím dvě, tři paličky v zelenině a mám ho v ledničce. Sůl se přidává v poměru dílů česneku na díl soli. Stlačíme tak, aby směs pustila šťávu.


Navrch ještě posypeme solí, zalijeme olivovým olejem a zavíčkujeme. Necháme několik měsíců odležet. Před použitím je dobré nechat sůl. Měkké rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, podle chuti osolíme a osladíme cukrem a ještě povaříme, aby směs zhoustla.


Podle tohoto receptu naložený medvědí česnek používáme do polévek, pomazánek atd. Pokrmy, kde přidáme nasolený česnek , nesolíme nebo jen trochu, podle přidaného množství, česnek je slaný dost. V lednici vydrží rok, tedy až do příští sezóny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky