úterý 8. září 2015

Šířka snowboardu

Jezdci s velikostí boty UK 1(EUR 45) a větší by se měli při výběru prkna koukat po širších, tzv. S takovým prknem budou schopni řezat oblouky. Při koupi snowboardu je dobré vědět doporučenou váhu jezdce určenou výrobcem pro daný snowboard. V případě, že váha uvedená není, pravidlo výšky v úrovni brady jezdce nezklame!


Výška dětského snowboardu je vhodná v úrovni nosu. Správná šířka snowboardu je kromě stylu jízdy závislá zejména na velikosti snowboardových bot. W tedy znamená snowboard o délce. Mid-Wide Přechodová šířka prkna mezi Standard a Wide, která ti skvěle padne, pokud máš boty mezi 10US – 11.


Wide Široká ( WIDE ) prkna jsou nutností pro jezdce s nohou větší než US ( EUR). Jak zvolit správně široký snowboard? Pokud zvolíte snowboard se správnou šířkou vzhledem k velikosti vaší boty, bude snowboard bota přesahovat hranu snowboardu jen trochu. Koukněte na obrázek dole. Na obou obrázcích bota přes snowboard přesahuje.


Přesah boty přes snowboard dovoluje lépe tlačit na hranu. Pokud má jezdec na snowboardu větší nohu, zvolí si širší snowboard. Všichni ostatní si vyberou šířku prkna podle sebe a nemusejí se řídit žádnými pravidly, jelikož jízda na snowboardu.


Správná délka snowboardu se vždy bude odvíjet od vlastností konkrétního prkna a Vašeho jízdního stylu. Kdo jezdí rád ve snowparku většinou sáhne po snowboardu kratším. Milovníci jízdy po sjezdovce a freeridu zase sáhnou po snowboardu delším.


Tak či tak je velikost snowboardu osobní preferencí. Každá deska se chová trochu jinak. Správná šířka je individuální, každý jezdec upřednostňuje něco jiného, proto najít tu pravou může stát trochu času.


Nejčastěji používaným materiálem je kanadský javor. Je třeba dbát, aby špička a pata boty nepřesahovala přes snowboard více než asi cm. Pro jezdce s většími chodidly jsou vhodné snowboardy wide (označovány W), pro jejich větší šířku. Tyto snowboardy jsou zároveň vhodné do hlubšího a neupraveného sněhu.


Jezdcům vahou nad hmotnostní tolerancí hrozí přetížení snowboardu nebo jeho poškození. Free Shipping Available. Nejvíce používaná šířka snowboardu je kolem 25cm.


Jezdci s větší nohou (nad EU 46) mohou mít problém s velkým přesahem prstů nebo paty nohy. Jestli chcete po prvním zatočení zůstat zapíchnutí hlavou ve sněhu, doporučujeme snowboardy o šířce lyží. Samozřejmě o tyhle problémy pochopitelně určitě nestojíte. Při jízdě v oblouku by špička ani pata boty neměla dosahovat na sjezdovku. Pro snowboardisty s velikostí boty a větší je doporučeno širší prkno tzv.


Pre jazdcov s väčšími číslami obuvi sú určené snowboardy wide, označované W, pre ich väčšiu šírku. Tieto snowboardy sú taktiež vhodné na neupravený a hlboký sneh. Lenght – Délka snowboardu udávaná v centimetrech. Width – Šířka snowboardu udávaná v centimetrech.


Velice často je prezentována šířka „v pase“, respektive v tom nejužším místě, značená výrazem „waist width“.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky