pátek 25. září 2015

Styčníkové desky s prolisovanými trny

Navrhování spojů s deskami s p. Základní sortiment obsahuje spony BV (tloušťka plechu mm), BV (tl. mm) a BV (tl. mm). Styčníkovou desku nejčastěji použijete např. Diagonály jsou v místech připojení k pasům opatřeny prolisovanými trny , jež jsou při výrobě zalisovány do dřevěných pásnic.


Všechny obrázky jsou pouze ilustrativní. Strojní technologie pro výrobu prefabrikovaných konstrukcí je vyvíjena a vyráběna v Čechách a vyváží se do celé Evropy.

Také styčníkové desky s prolisovanými trny jsou vyráběny v našem výrobním závodě ve Vyškově. Výrobní technologie na dřevěné tesařské konstrukce. Hydraulické montážní zařízení, ručn. Je to druhý netužší spoj po lepení u dřeva.


Kombinované dřevěné nosníky s POSI diagonálami (obr. 5) jsou tvořeny horními a dolními pasy, které jsou vzájemně spojeny pomocí ocelových, žárově zinkovaných diagonál. Jako spojovací prostředky slouží styčníkové desky s prolisovanými trny vyrobené z žárově pozinkované oceli tloušťky nebo mm. Do agresivního prostředí se navrhují desky z nerezové oceli. Tyto desky působí jako skupina hřebíků a zároveň jako styčníkový plech.


Všeobecně se pro tuto technologii používá.

Jednotlivé přířezy se nejdříve impregnují, poté jsou spojovány styčníkovými deskami s trny metodou zalisování. Tyto spoje vykazují minimální poddajnost, nejmenší ze všech mechanických spojovacích prostředků. Tesařské kování - styčníková deska - spojovací deska s prolisovanými trny určená ke spojování dřevěných prvků zalisováním.


Použití: styčníková deska se používá pro nosné spoje dřevěných příhradových konstrukcí a ostatních tesařských konstrukcí. Vážení zákazníci, v našem e-shopu můžete platit těmito způsoby. Tato výrobní technologie navíc výrazně snižuje prořez dřevěných prvků, tedy spotřebu dřeva. Desky s prolisovanými trny vedly všeobecně k úsporám materiálů (jak dřeva tak i spojovacích prostředků) a k možnosti prefabrikace příhradových nosníků.


Není možné je používat jako nosný spoj dřevěných příhradových a dalších tesařských konstrukcí. Své uplatnění nacházejí na pomocné rámy, bednění, obaly, jako protištěpné desky a jiné. Ocelové desky s otvory pro konvexní hřebíky různých tvarů a velikostí. Statická styčníková deska s prolisovanými trny , vyrobená z ocelového plechu žárově pozinkovaného jakosti tloušťka materiálu 5mm.


V praxi se používají dva způsoby sbíjení vazníků. Buďto hřebíky nebo styčníkovými deskami s prolisovanými trny (GANG-NAIL). Vazníky jsou přitom vyráběné strojově. V agresivnějším prostředí je lepší použít nerezovou ocel, ale ta už se odrazí na výsledné ceně.


V rozměru uvádíme šířku desky x její délku. Desky se používají pro upevnění jednodu. Jedná se o moderní spojovací prostředek dřevěných konstrukcí.


Ne, na druh řeziva jsem se neptal, předpokládal jsem, že hovoříme o jehličnatém řezivu.

Neznám výrobce, který by tímto způsobem (spojením styčníkovými deskami s prolisovanými trny ) vyráběl vazníky ze dřeva listnatého. V Čechách a na Slovensku, jinde je to pro místní stavitele asi nezajímavé (možná v Polsku - nevím).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky