úterý 16. října 2018

Jak zabránit zamlžování oken v autě

Zamlžování oken způsobuje zvýšené vlhkost vzduchu v kabině. Pokud jsou okna poměrně teplá, k zamlžení nedochází. V chladném prostředí, takže převážně v zimních měsících jsou ale okna velmi chladná a rychle dochází ke kondenzaci vzdušné vlhkosti kabiny na vnitřní straně oken automobilu. Zdroje vlhkosti jsou přitom v autě úplně všude – v sedačkách, v koberečcích, v rozvodech klimatizace a topení. Co všechno tedy lze proti zamlžování , resp.


Jak zabránit mlžení oken ? Snadnou pomoc nabídne každá koupelna. Nedávno nám začal podzim a tak se většina z nás, kteří ráno dojíždí za prací automobilem a nemají garáž, potýká s nepříjemným mlžením skel. K zamlžení dojde tím, že v autě je vlhko a vlhkost se sráží na sklech a tím dochází k zamlžení. A ráno, když spěcháte do práce či školy je radost řídit.


Geniální trik jak zabránit zamlžování oken v autě ! Chladné počasí, déšť, zima, brzké ráno. Většinou s sebou nesou všechny tyto situace zamlžené okno, co se auta týče. Musíte pak otráveně čekat, než někam. Ponožku pak zavážete, protože rozhodně nechcete, aby se stelivo sypalo všude po autě.


Druhou ponožku natáhnete přes naplněnou ponožku stelivem a můžete tento svůj antisteam vložit do auta. Klidně na palubovku, nebo prostě pod sedadla vzadu. Hodně štěstí v autě s nezamlženými okny!


Příčin zamlžování oken může být mnoho. Někdy jde o chyby konstrukční, jindy třeba jen podceníte to, že máte na parapetu moc květin nebo máte příliš husté závěsy a záclony, které brání proudění vzduchu až k oknům. Všechny předcházející odpovědi jsou správné ale řeší, jak se zbavit orosení.


Ale ono je potřeba zabránit vzniku orosení a to znamená, především se zbavit vlhkosti uvnitř vozidla. Zjistit, jestli do vozidla nezatéká a případně to odstranit, udržovat suché koberce-používat gumové vaničky se zvednutým okrajem a ty. A jak zabránit zamlžování oken zevnitř? Možná tomu nebudete chtít věřit, ale může vám v tom pomoct gel na holení.


Podívejte se na tenhle praktický srovnávací test. Gel na holení plně nahradí speciální přípravek proti mlžení. Zkusili jste si někdy sáhnout na podlahu a pod sedačky? Možná vás překvapí, jak máte koberečky nasáklé vodou. Když pak v autě zatopíte, voda se začne odpařovat a okna se mlží.


V zimě se vám lepí sníh na podrážky a vodu si tak nevědomky nosíte do auta sami. V důsledku toho, aniž by došlo k vážným mrazům, je vhodné, aby systém pro foukání oken a ohřev automobilu neutralizoval zdroje vlhkosti v autě. Takže se podívejme, jak se zbavit brýlí v autě.


Způsoby, jak zabránit zahmlení brýlí v autě. Mlhnutí je zhoršujícím faktorem v procesu přímého řízení. Aby se tento problém vyřešil, je nutné identifikovat primární pří. Mlžení oken v autě je sice nepříjemné pro cestující, ale především nebezpečné pro řidiče, a tedy tím pádem i všechny cestující.


Zamlžená okna trápí motoristy jen v zimě. Zabránit mlžení oken jde několika způsoby. Tím nejdůležitějším je zjistit příčinu mlžení oken – a pokud možno ji odstranit. Netrpělivě začnete okno otírat a nepěkné šmouhy Vám na náladě nepřidají. Jedna z věcí, se kterými v chladném zimním období také v autě bojuju, je zamlžování skel zevnitř.


Zakoupila jsem na to tento sprej: 6. Odmlžovač skel a oken zn. Výhoda: Sklo by se vám po důkladné aplikaci na okna auta zevnitř nemělo. Jo to je problém v každém autě , akorát taky závisí jak výkoný je ventilátor a řešení ofuku (velikost plochy) na čelní sklo.


Kdysi dávno jak jsem měl ještě svoje první auto Š110LS, tak jsem měl na to takový sprej, který vydržel poměrně dlouhou dobu a fungoval.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky