pondělí 8. října 2018

Odvápnění žehličky

Zjistěte, jak vyčistit vnitřek parní žehličky s odbornými tipy k čištění pro vaši parní žehličku Philips. Zde naleznete metodu pro odstraňování vodního kamene pro svůj produkt Philips. Konkrétní návod na odvápnění žehličky se může lišit podle toho, jaký typ přístroje máte.


Odvápnění žehličky

Pokud nemáte žehličku se samočisticí funkcí, je lepší používat při žehlení destilovanou vodu , ze které by se vodní kámen neměl tvořit. Trápí vás usazený vodní kámen ve vaší žehličce a nevíte, jak ji vyčistit? Připálil se vám potisk z trička na žehlicí plochu?


S našimi produkty pro údržbu napařovacích i klasických žehliček si poradíte raz dva! Co je charakteristické pro napařovací žehličku s odvápněním? S funkcí odvápnění můžete do své žehličky bez problémů dolévat kohoutkovou vodu, aniž by se v ní usazoval vodní kámen. Během provozu žehličky rozhodně oceníte funkci samočištění a odvápnění , proto se při výběru dívejte i na to, jak snadné bude o žehličku pečovat. Zjistěte, které produkty v kategorii Žehličky jsou nejkvalitnější a kde je koupíte.


Tuto napařovací žehličku si oblíbíte hned dvakrát. O niečo lepšia možnosťou je keramika. Tu už možno hovoriť o celkom dobrých vlastnostiach, avšak keramika je citlivá na nárazy. Tie najlepšie žehličky dnes ponúknu rôzne inovatívne povrchy, ktoré kombinujú odolnosť proti nárazu, poškriabaniu a kvalitu s tým, ako sú hladké.


Medzi príklady patrí označenie ako Platium. Vyčistenie žehličky od vodného kameňa. Vodný kameň sa usadzuje nielen na ria poháre, umývadlo či práčku, možno sa s ním stretnúť aj na ďalších miestach, ktoré pravidelne prichádzajú do kontaktu s vodou, teda aj na žehliacej ploche vašej domácej žehličky. Vodu s octom, nahriať, nechať postáť a potom opäť nahriať a paru voľne vystriekať. Môže sa aj kyselina citrónová.


A na čistenie plochy: na plátno nastriekať penu na holenie a túto prežehliť , zopakovať pokiaľ sa žehlička vyčistí. Výkon sice nemusí zaostávat za dražšími modely, nákupní cena se však promítá do jedné zásadní oblasti. Tou je žehlicí plocha, která bývá nejčastěji hliníková nebo keramická. Nejlepší napařovací žehličky na prádlo podle testů a recenzí.


Níže najdete ty nejprodávanější napařovací žehličky u nás. Všechny modely jsou vysoce hodnoceny zákazníky a jsou nejkupovanější na trhu. Proto by jste měli hledání vhodné napařovací žehličky začít právě u těchto modelů. Dodnes používám žehličku Moulinex, starou asi let, a ta má vysypávací zásobník na usazený vodní kámen, který cca 2x za měsíc vysypu do koše. S tímto systémem odvápnění jsem se nyní u žádné žehličky nesetkala.


Dnes už můžete do žehličky použít obyčejnou vodu z kohoutku, takže určitě počítejte s vodním kamenem. Díky této funkci můžete dolévat obyčejnou kohoutkovou vodu. Destilovaná je pro žehličky vybavené tímto systémem dokonce nežádoucí. Díky vlastnostem kyseliny je ideální pro čištění varných konvic, toalet, praček a myček nádobí. Kyselina citronová ale rozpustí také bez problémů mastnotu a zbytky látek z žehlicí plochy.


Nicméně, k vnitřnímu odvápnění žehličky je ocet lepší. Ruku na srdce a priznajte sa, kto máte radi žehlenie. Pre tých, čo nežehlí a posun od doby kamennej nezaznamenali, rozžeravené kamene sa k uhladzovanie bielizne už nepoužívajú. Mírně vyšší hmotnost se příznivě podepsala na vybavenosti této žehličky.


Daný model si umí automaticky nastavovat intenzitu páry podle zvolené látky, zvládá vertikální napařování a využívá účinný systém odvápnění. Systém Drip Stop zabraňuje tvoření nechtěných skvrn. Sháníte-li novou žehličku, pak jsou žehličky Tefal jasnou volbou, a to díky kvalitní žehlicí ploše i. FERROKAL je intenzivní čistič pro odvápnění zásobníku žehličky a parní. Vybrali jsme pro Vás Žehličky Tefal. Parní ráz 2g, žehlicí plocha T- ionicGlide, automatické bezpečnostní vypnutí odvápňování.


Hodnotu žehličky primárne neurčuje povrchový materiál (zväčša ide o plast alebo v prípade retro modelov i kov) ale jej žehliaca plocha. Táto časť prístroja by mala pozostávať z odolného nepriľnavého materiálu, ktorý po látke zľahka kĺže a dobre rozvádza teplo. K odvápnění varných konvic se sice prodávají speciální chemické látky určené k tomuto úkonu, bohatě však postačí obyčejná potravinářská kyselina citrónová.


Odvápnění žehličky

Stačí rozpustit jednu polévkovou lžíci bílého prášku v litru vody, roztok nalít do konvice a přivést takřka k varu. Poté je vhodné nechat směs v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky