pátek 12. října 2018

Tyristorový regulátor otáček schema

To zajišťuje tuhé vlastnosti motoru v nízkofrekvenčním rozsahu otáčení. Mám jednoduchý regulátor otáček s tyristorem a je tam i KY 7a KY 72 zhotovený podle Amatérského radia. Od doby, co se dá z Číny „cokoliv“ objednat za vyloženě nízkou cenu nemá moc smysl některé věci vyrábět.


Je možno použít i triakový regulátor na vrtačku. Ale opět podotýkám,s regulací otáček jako takovou to nemá nic společného.

Ty MEZAXIÁLy jsou zkratuvzdorné,takže nějaké přetížení u nich nehraje až tak velkou roli. Ve výsledku se to jeví jako regulace otáček. Rozměry desky jsou 4xcm. Elektronická stavebnice obsahující kompletní sadu součástek, plošný spoj a návo popřípadě další prvky dle specifikace.


Regulátor jasu žárovek (stmívač) Tento regulátor slouží k plynulé regulaci jasu žárovek (stmívání) od nuly do maxima. Regulaci od nuly umožňuje dvoustupňový spožďovací článek. Obvod se připojuje pouze dvoubodově, takže ho lze nainstalovat místo vypínače beze změny instalace.


K regulaci se používá běžný.

Regulátorů jsem udělal několik,ale triakový regulátor na vrtačku nikdy moc nechodil. Půlvl ný tyristorový se dal nastavit opravdu od minima a mělo to opravdu sílu ale tekly v tý vrtačce hrozný proudy které dokázaly zlikvidovat kolektor motoru. Pro občasné použití to jo.


To je to , že mateš názvem - tedy převzatým názvem. Když už ho nazveš se zpětnou vazbou , tak hledáme prvek ZV , nějaký snímač reálných otáček. Ten tam není , takže se jedná o klasický tyristorový regulátor pro univerzální motory. I když ho tak někdo v minulosti nazval v AR. Dostupný v dalších průměrech 1kW.


Regulátor otáček je určen pro řízení otáček u ventilátorů do výkonu kW (A). Na jeden regulátor je možno připojit více ventilátorů paralelně do kW. To zapojení v trolejbusech se nijak nelišilo od zapojení v lokomotivách nebo válcovacích stolicích - rozdíl byl jen v počtu výkonovejch součástek paralelně, případně v maximálním závěrným napětí těch součástek odvozeným od hlavního napájecího napětí.


Regulace napětí s LM3s výkonovým tranzistorem do 10A. Toto je můj takový vylepšený tunning, který dokáže regulovat maximální napětí nad 30V s potenciometrem 5k. Stejnosměrný motor pohonu supportu byl osazen tachodynamem MEZ Náchod pro zpětnou vazbu otáček.


Motory, pokud se jim dostalo aspoň malé dostatečné péče, vydržely dlouhou dobu, takže pro případnou rekonstrukci stačilo vyměnit regulátor za modernější, eventuálně místo tachodynama osadit IRC snímač. Tyristorový výkonový regulátor THYRO – S 1S.

Ahoj, právě si stavím tyristorový regulátor PS řezačky. FTM, přenos čidla proudu s filtrací FI,. Přidávám schéma a prosím o připomínky. Chtěl jsem si jej nasimulovat, ale v multisim je jen dražší regulace fázového napětí a moc mi to tam s. L-tlumivka, TM- tyristorový můstek,.


Homemade wood-burning stove for camping! Secondary combustion heatsink upgrade and review! Dříve byl tyristorový regulátor často popisován, poslední dobou už lidi málo bastlí, tak to opadlo. Nejjednodušší zapojení je tyristor v sérii s motorem, motor je přitom zapojen v katodě.


Ke svorkám zdroje se připojí poťák a běžec se spojí s řídící elektrodou tyristoru. Celé se to pochopitelně napájí. Pokus o regulaci stejnosměrného komutátorového motoru z pračky se sériovým buzením. Lze regulovat na konstantní otáčky. Moment je v rozsahu regulace konstantní.


Budiace impulzy sú široké asi µs, prúd do triaku je nastavený na mA.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky