pátek 26. října 2018

Slunečnicový chléb v troubě

Slunečnicový chléb v troubě

Tématické fráze: chleba ze sušeného droždí recept na chleba v troubě domaci chleba chleba z trouby super recept na domácí chleba pečení chleba v troubě domaci chleb jak upéct chleba v troubě chleba v troubě pečení chleba v elektrické troubě recepty na chleba do trouby domácí chleba video pečeme chleba v troubě. Nejlepší chleba, který jsem prozatím upekla. Pořídila jsem si domácí pekárnu Eta Harmony, dávám program klasik. Nechala jsem všechny ingredience dle receptu, akorát opakovaně přidávám 1ml mléka a konzistence těsta je tak akorát, vykyne přiměřeně, chléb je velmi chutný. U nás je to také THE BEST chléb.


Recept na chléb , který mám ještě od mojí maminky. Když se chléb vytáhne z trouby, krásně voní a připomíná. Pečení chleba s větším než polovičním podílem žitné mouky je náročnější. Na žitný chleba nemůžete vzít droždí, ale musíte si udělat kvásek. Ten si lze vyrobit doma nebo koupit v pekárně.


Staročeský chléb byl po staletí základní potravinou, kterou musela zvládnout upéct každá dobrá hospodyňka. Základem byl samozřejmě kvásek a žitná nebo pšeničná mouka. Jestliže máte chuť na poctivý slunečnicový chléb , do této směsí stačí přidat vodu, a to bez dalšího odvažování či měření. Vyberte si i další z naší nabídky! Máme také vícezrnný, žitno-pšeničný, kmínový a chia chléb.


Vybírat můžete též chleby bez lepku. Upečte si doma celozrnný chléb a připravte s ním chutnou, zdravou snídani. Dokynutý chléb potřeme slanou vodou a dáme do předehřáté trouby na 2st NA 5. MINUT, potom teplotu snížíme na 1st. Chléb si v průběhu pečení můžeme přikrýt alobalem.


Upečený potřeme znovu slanou vodou a necháme vychladnout. Do formy na chleba vložte pečící papír a lehce vymažte. Dejte do formy těsto a posypte zbytkem namočených semínek.


Chléb nechte vychladnout než ho budete krájet. Nemusíte mít pekárnu abyste si pochutnali na dobrém chlebu, protože i chleba pečený v troubě může být chutný. Skladujte ho v lednici.


Tématické fráze: slunečnicovy chleb slunečnicový domácí chléb z pekárny recept na celozrnný tmavý chleba slunečnicový chléb recept domácí slunečnicový chléb slunečnicový chléb z domácí pekárny domácí slunečnicový chléb v troubě slunečnicovy chleba z pekarny slunecnicovy chleb z pekarny recept na slunečnicový. Podobně postupujte v případě pečení v nádobě – tu zahřejte bez kamene v troubě na roštu rovněž na nejvyšší možnou teplotu. Do nahřáté opatrně vložte vyklopený chleba s papírem (lépe se přesouvá), nařízněte a pečte přikrytý asi minut. Uložte si chléb slunečnicový do svého jídelníčku zdarma. Domácí žitný chléb v troubě.


Pečte v předehřáté troubě na 1stupňů asi 50‒minut, nebo zkuste píchnout špejli, aby byla suchá a nelepila. Autor: Jana Dell Plotnárková. Neopatrnou manipulací mi krásně nakynutý bochníček spadnul, tak jsem ho nechala ještě dokynout, ale přesto už zůstal trochu zplacatělý.


Nicméně - naprosto vynikající chlebík! Z nekváskových je tohle favorit nad favority. Já nechávám kynout v uzavřené troubě , kterou si předtím na chvíli vyhřeji na nejnižší stupeň. RAW slunečnicový chléb. Kynutí samotné trvá cca - hodiny.


V jeho průběhu chléb občas orosíme, aby povrch neosychal. Po cca hodinách nás dělí už jen okamžik o té úžasné vůně :). Troubu si rozehřejeme na maximum (u mě 2C).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky