pátek 12. října 2018

Pan buřtík a pan špejlička obsah

Když se pan Buřtík a pan Špejlička poprvé setkali, dali se do smíchu. Smáli se sami sobě, vždyť jeden vypadal jako soudek, druhý jako tyčka. Ale hned si byli sympatičtí, a vydali se zpečetit své nenadálé přátelství do restaurace Rozmarýnka.


Pan Buřtík a pan Špejlička společně prožívají jedno neuvěřitelné dobrodružství za druhým. Tento portál je stále ještě ve vývoji.

Postupně do něj přidáváme data a ladíme nastavení. Skúsenosti, diskusiu a hodnotenia nájdete aj priamo pod produktom. Dnes objednáte, zítra vyzvednete… a můžete začít číst.


O jejich předešlých osudech nevíme nic, jako by dříve neexistovali (přestože to jsou páni přinejmenším ve středních letech), ožívají teprve jako dvojice úplnou náhodou kdesi poblíž restaurace Rozmarýnka. První si objednal dvanáct talířů. Syn dostal knihu v únoru k svátku, je velmi oblíbená, četli jsme ji dokola.


O knížkách si povídali i ve školce a když Peta řekl název téhle knížky, pí. Pan Buřtík je příliš silná postava, naopak pan Špejlička příliš štíhlá a vysoká postava.

Oba stále cestují a prožívají veselé příhody. Jedna z mnoha příhod byla, když pan Buřtík potřeboval jet vlakem a nevešel se do něho, pan Špejlička mu poradil, ať jede jako spoluzavazadlo ve služebním voze. Satirickou povídku Nový epochální výlet pana Broučka, tentokráte do XV. Jedná se o druhou autorovu povídku, jejímž hlavním hrdinou je typický měšťák, majitel činžovního domu, Matěj Brouček. Proč nosil pan Špejlička v kapse hodinky OMEGA?


Zkus jim vymyslet jiná jména. Hodně legrace si užijete i díky rozměrům pana Buřtíka. Které se nejvíc líbilo.


Ten se totiž kvůli své tloušťce nevejde ani do dveří vlaku, musí tedy cestovat jako zavazadlo ve služebním voze. Rozpustilá knížka Zdeňka Svěráka o dvou nevšedních kamarádech vykouzlí úsměv ve tváři nejen u dětí, ale i dospělých. K jejich komické dvojici patří také tři psi, kteří se všichni jmenují Pocem, a vrabec, jehož. A úžasné je, že jej autor Zdeněk Svěrák k pôvodným príbehov pridal aj zopár nových dobrodružstiev.


Pane Špejličko,“ zašeptal pan Buřtík pln úzkosti, „co vlastně budeme předvádět? Stoupneme si vedle sebe, a nikdo se smíchy neudrží,“ uklidnil ho pan Špejlička. A to už je pan ředitel postrčil do manéže.


Když je děti spatřily, ozval se opravdu smích.

Každý dychtivě čekal, co ti dva. Vydejte se spolu s oběma rozpustilými chlapíky do Žatce za velkým výdělkem! Obsah a obvod šesťuholníka Pravidelný šesťuholník je mnohouholník tvorený šiestimi rovnako dlhými stranami. Všetky susediace strany vzájomne zvierajú uhol 120°.


Pokračovat Co to pro vás znamená? Své e-knihy, kredity a seznam přání nyní naleznete na Palmknihy. Pro přihlášení použijte svůj e-mail a heslo z eReading.


Na takových výletech jim pan učitel třeba říkal, jak je důležité obhospodařovat půdu a starat se o krajinu a ukazoval jim všemožné rostliny a zvířata. Přestože to byla jen malotřídka, pan učitel dokázal žáky rozdělit na mladší a starší, a přesto je odděleně kvalitně vzdělával. Dokonce dva velmi šikovné, ale.


TENÁŘSKÝ DENÍK rozbor díla: Jak si nakouřil pan Vorel pěnovku (Povídky malostranské) (2) (Jan Neruda) - Nový obyvatel Malé Strany Pan Vorel si otevřel krám na místě, kde nikdy krám nebýval.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky