čtvrtek 6. srpna 2015

Broušení řetězu motorové pily

Broušení řetězů motorových pily , jak na to. Ostrý a dobře udržovaný pilový řetěz vám usnadní práci. Přinášíme vám návo jak nabrousit řetězy na motorové pily krok za krokem. Rádi Vás přivítáme v našich kamenných prodejnách v České Třebové a Vysokém Mýtě.


Nejlepším pilníkem na klasický řetěz motorové pily je v tomto případě ten, který má průměr mm. Pokud by byl průměr pilníku větší, případně byste broušení prováděli pod větším úhlem, mohlo by dojít k poškození řetězu a jeho zubů.

Pro majitele motorové pily by mělo být samozřejmostí vít v záloze i náhradní řetěz. Využijeme jej nejen v případě, kdy by se nám stávající řetěz poškodil, ale i například v době broušení řetězu. Pokud neumíme nabrousit řetěz, je lépe nechat tuto práci odborníkům v nejbližší prodejně nebo servisu.


Vodítko pilníku, držák pilníku STIHL s pilníkem pro snazší broušení řetězu a dodržení správného tvaru zubu. Kompletní s pilníkem a madlem pilníku. Praktičtější, snazší a hlavně rychlejší je napínání řetězu z boku motorové pily. Vsaďte na nylonový vzduchový filtr.


Ten má daleko menší propustnost nečistot, než filtr molitanový.

Jestliže vám to finanční možnosti dovolí, volte řetězku s výměnným kroužkem, která předčí řetězku hvězdicovou. Začněte čištěním Nejdříve celou pilu důkladně očistěte od zbytků pilin a položte na rovnou plochu. K údržbě potřebujete sadu základního nářadí, které bývá k pile běžně dodáváno – pilník na řetěz, klíč na povolení krytu řetězového kola a šroubovák pro napnutí řetězu.


Většinou se tento úhel rovná stupňům. Po každém broušení je vhodné řetěz namazat obyčejným mazacím olejem, aby se zvýšila jeho životnost. Jednou za čas řetěz vyndáme z pily a důkladně promažeme vazelínou. Proto je dobré řetěz motorové pily či nůž travní sekačky pravidelně brousit. Zaručíme Vám strojově přesné broušení řetězů všech druhů motorových pil ,. Nabízíme ostření nástrojů pro zpracování dřeva.


Ošetřujeme kotoučové pily , frézy, hoblovací nože, brusle, řetězy motorových pil i sukovníky. Mnoho uživatelů řetězové pily však neví jak na své pile řetěz nabrousit. Nejprve pilu vyčistěte Při opakovaném používání motorové pily se postupně otupí její řetěz, a to i když se údržbě věnujete sebevíc. Není ale nutné ho hned vyhazovat a shánět se po novém. Stačí, když řetěz nabrousíte.


Potřebovat k tomu budete jen pilník, nebo si práci můžete usnadnit speciální sadou pro broušení řetězu. Než se pustíte do samotného. Motorové pily Ostřící přípravek na ruční broušení řetězů nebo pilník s. Díky za rady a své názory na ostření řetězů.

Koupil jsem přípravek na broušení řetězů Oregon, který se nasazuje na lištu, rukou se potahuje řetěz pily a zub po. Správně nabroušený řetěz. Neumíme-li si řetěz ostřit sami, můžeme si ho nechat nabrousit od profesionálů. Proto je vhodné mít v zásobě alespoň dva řetězy, abychom s jedním mohli pracovat a druhý dát nabrousit.


Když už je tady nakousnuté téma broušení tak bych k tomu rád něco řekl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky