pondělí 17. srpna 2015

Kynuté knedlíky s borůvkami na páře

Kynuté knedlíky s borůvkami na páře

Recept na kynuté borůvkové knedlíky na páře krok za krokem Bez kynutých knedlíků na páře s borůvkami si léto neumíme představit! Pokud jste si tuto dobrotu doma ještě nezvládli připravit, naučíme vás to krok za krokem. Pokličku nezvedáme, aby knedlíky neklesly. Ihned po uvaření knedlíky propícháme vidličkou nebo špejlí, aby z nich unikla pára. Plněné kynuté borůvkové knedlíky na páře podáváme přelité rozpuštěným máslem a sypeme prosátým moučkovým cukrem, komu chutná, přidá nastrouhaný tvrdý tvaroh nebo opečenou strouhanku.


Mezitím si nastrouháme tvaroh, rozpustíme máslo na polití knedlíků a připravíme pařák. Případně do velkého kastrolu nalijeme vodu, navrch připevníme pevnou gumou plátno, na kterém budeme knedlíky napařovat. Samozřejmě knedlíky můžeme taky uvařit ve vroucí vodě.


V každém případě tepelně upravujeme minut. Do hrnce dáme vařit vodu s napařovákem. Vykynuté těsto dáme na val, vytvoříme bochánky. Do nich pak zabalíme čerstvé nebo rozmrazené borůvky.


Jednotlivé knedlíky potřeme olejem a dáme vařit na napařovací podložce asi minut. Kynuté knedlíky s borůvkami sypeme tvarohem, cukrem a kakaem. Polijeme rozehřátým máslem. Pak ho rozdělte na stejné díly a naplňte borůvkami , příp.


Náplň řádně zabalte, spoje zahlaďte. Knedlíky nechte nakynout na válu pod utěrkou. Chcete-li je mít kulaté, po chvíli je otočte. Vařte v páře či v osolené vodě 6–minut, v půlce obraťte a odklopte.


Vařené knedlíky sceďte a. I když se možná zdá, že tato buchta vypadá jako alpský knedlík, kde chybí pudinková omáčka, tak vás zklamu. Je to můj knedlík s mákem, cukrem a máslem. Udělala jsem jen velmi velké knedlíky , proto je na talíři pouze jeden. Do takového velkého xxl knedlíka se vejde mnohem více povidel než do malého. Zkuste udělat i vy takové velké a dejte tam.


Droždí rozmícháme s cukrem, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté hrubé mouky a rozmícháme, až vznikne řídké těstíčko – kvásek, který necháme na teple vykynout. Z toho pak ukrajuju jednotlivé dílky, každý roztlačím v dlani a zabalím do něj asi dvě lžičky borůvek nebo jiného ovoce. Připravené knedlíky přikryju utěrkou a nechám je asi čtvrt hodiny kynout. Vybírejte vyzkoušené recepty na Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem v páře , Kynutý houskový knedlík v páře , Kynuté houskové knedlíky v páře , Kynutý houskový knedlík podle Káti, Chřest vařený v páře nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj.


Jemné kynuté knedlíky s borůvkami Manžel donesl od ženských z práce borůvky a hned ve dveřích bylo, že z nich mám udělat knedlíky. Borůvkové knedlíky - recept: Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. Z tohoto těsta jsou kynuté knedlíky opravdu nejlepší. Dělali jsme je vícekrát a na páře jsou opravdu skvělé a to jsme ve vaření teprve začátečníci a máloco se nám takto povede.


Vaříme je také na kusu čisté pleny připevněné gumičkou k velkému hrnci a přikryté dalším hrncem. Před odjezdem jsem dělala k obědu knedlíky s jahodami podle receptu mé prababičky Anežky. Tentokrát budou s broskvemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky