pondělí 31. srpna 2015

Ocelová pánev před prvním použitím

Strojově kovaná smažící pánev. Ve velmi silném a těžkém provedení. Před prvním použitím doporučujeme pánev nejdříve vypálit. Ocelová pánev je ideální na přípravu steaků, prudké restování masa či zeleniny a grilování. Potom vytřete papírovým ubrouskem.


Nenechávejte hotové pokrmy v pánvi. Koroze je přirozená reakce železa na vlhkost a nelze na ni uplatnit záruku. Ale umět se pak o pánev nebo jiné nerezové nádobí, starat tak, aby nám vydrželo co nejdéle, to je věc druhá.


Po umytí pánev vysušte. Suchou pánev postavte na sporák a velmi silně rozehřejte. Velmi silné a těžké provedení. Ideální na přípravu steaků, prudké restování masa či zeleniny a grilování, vyniká extrémní tepelnou vodivostí. Je prakticky nezničitelná, takže ji 1 odkážete ještě svým potomkům.


Nejenom že se vám tak investice vyplatí, ale zároveň platí, že čím je pánev starší, tím je lepší. Poté pánev opláchněte ve vodě. Nalijte na pánev tenkou vrstvu ojeje a vypalujte pár minut. Co je potřeba k zapálení novou pánev před prvním použitím.


Pokud malé částečky potravin spadají do mikropórů, pak brzy všechno jídlo připravené v tomto pánev , bude to nepříjemné vůně a spodní povrch je pokryt tmavě sazí, které je obtížné odebrat. Aby se předešlo těmto nepříjemným momenty muset nasedat pánev. Rozpalte umytou a osušenou pánev , na ní přidejte větší množství oleje, a naplátkované velmi osolené brambory se slupkou.


Ty nechte připéct a následně je vyhoďte. Takto ošetřená pánev nebude podléhat korozi. Pokud vám ocelová pánev zkoroduje nezoufejte.


Vemte na ni hrubou sílu, rez mechanicky odstraňnte (za použití hrubé houbičky, špachtle atp.). A pánev znova vypalte jako před prvním použitím pánve (opláchnout, 1cm oleje, zahřát cca minut, otřít utěrkou). Není možné mytí v myčce na nádobí a pánev vyžaduje speciální péči, aby byly zachovány její unikátní vlastnosti. A před prvním použitím si přečtěte návod a praktické rady v tomto popise, kde se dozvíte, jak se o pánev správně starat.


Ten zvyšuje pánvím lepší nepřilnavé vlastnosti. Odstraňte všechny štítky a nálepky z paella pánve. Použitím ochranných odolný proti teplu rukavic opatrně vylijte vodu a pánev omyjte pomocí žínky a běžného mycího prostředku.


Následně pánev vytřete do sucha, například papírovými ubrousky. Finská ocelová pánev , která byla stvořena k použití na ohni. Je velmi vyhledávánána a oblíbena mezi příznivci vaření v přírodě, bushcraftery, zálesáky, trampy nebo rybáře.


Pánev naplňte vodou a přiveďte k varu. Grilovací pánev je vhodná pro grilování masa a zeleniny. Výborné tepelněvodivé vlastnosti materiálu grilovací pánve ji předurčují pro profesionální využití. Příprava před prvním použitíLitinové nádobí před prvním použitím pečlivě omyjte v čisté, horké vodě. Ideální je měkká kartáč na nádobí nebo jemná houbička.


Omyté litinové nádobí ihned pořádně osušte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky