úterý 11. srpna 2015

Forma na lisování sýra

Tažený sýr nebo máslo získají díky této formě velmi pěkný tvar s jemným proužkem. Posouváním závaží lze docílit potřebného tlaku dle druhu sýra. Abychom urychlili výdej zásilek a eliminaci osobního kontaktu, není dočasně možné platit dobírkou. Formy na sýr, sýrové formy, sýrařské formičky, formy na domácí sýr - rozlišujeme základní tři druhy forem na výrobu sýrů: 1. Tvar (bochník) typický pro sýr typu BabyGouda.


Výsledná výška bochníku maximálně 1cm.

Velmi pěkná forma na kozí produkty. Na obrázku čerstvý sýr o váze 216g. Rozměry: spodní průměr - 3cm horní průměr - 14cm výška.


Můžete nastavit podmínky ukládání a přístup k souborům cookies ve vašem prohlížeči. Vhodná i pro další druhy lisovaných sýrů. Tvar tvoří bochník se zaoblenou spodní a horní hranou. Forma pro lisování , včetně víka.


Víko dosahuje téměř až na dno formy (k zaoblené hraně), tím lze regulovat výšku a váhu vyráběného sýra. Skelet formy je vyroben tak, aby.

Tlak závisí na velikosti bochníku a na době lisování. Když se uvádí v receptech, většinou se uvádí počet kg na 1kg sýrové hmoty, nebo se udává počet kg, které působí na 1cmsýra. Takže zde jaké jsou potřebné tlaky : Maximální tlak pro kg sýra v kg Doba lisování v hod. Tvar válec typický pro sýr Tete de Moine. Do forem na výrobu sýrů vkládáte rozkrájenou sýřeninu, aby se vám vhodně odváděla syrovátka, proto je vhodné zvolit naše profesionální formy na výrobu sýrů.


Mezi naší nabídkou forem na sýr naleznete různé tvary a velikosti, např. Zvolte si tedy výběr podle vašich. Ten oblý tvar sýra #128578; , našla jsem misku, se synem jsme jí oštípali kleštěmi a potom tak dlouho brousili, až miska zapadla na dno formy, pak ještě jednou totéž s druhou miskou navrch a samozřejmě vyvrtat dírky. Mám to nafocené, až budu mít někdy čas, tak dám do fóra. Určené ke konečnému vytvarování sýra na 7g.


Lze jí také použít k lisování polotvrdého sýra. Prodám lis na lisování sýrů a tvarohu. NYNÍ K LISU FORMA NA ODKAPÁNÍ SÝRU ZDARMA. Proto pro výrobu domácího sýra používám to, co je přijatelné ekonomicky, nezatíží to prostor na skladování a hlavně je to multifunkční, tudíž to lze použít jak na sýr, tak na tvaroh.


Používám nerezový hrnec na těstoviny. Lis posílám i na dobírku. Vnitřní nerezová forma je perforovaná, vnější je plný nerezový hrnec. Kč s DPH 1Kč bez DPH.

Celé dva roky, co dělám sýry pokukuji po formě Kadova se sítky, která umožňuje výrobu sýra se zaobleným tvarem a hladkým povrchem. Formu jsem nekoupila, je docela drahá a nedávno jsem díky Borisovi přišla na fígl s mulem, díky kterému už asi Kadovku nebudu vůbec pořizovat. Na zaoblený sýr je potřeba jen zaoblená.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky