středa 12. srpna 2015

Lisovací forma na sýr

Výživný a bohatý pleťový krém, který vás překvapí nejen svojí lehkostí na pleti, ale i lehkostí výroby! Je na něj potřeba jen několik základních ingrediencí, zvládnete ho za pár minut a výroba je. Forma na sýr FA8hranatá pevná lisovací 3-kg.


Kč 45Kč bez DPH 5Kč 45Kč bez DPH. Karel Attl a Marek Sedl.

Dřevěné formy na máslo, oštěpk. Formy lisovací na tvrdé zrající sýry. Forma má velmi pevnou a masivní konstrukci.


Název Gouda je zde použit, protože většina lidí tento sýr dobře zná. TAk jsem – abys to viděla, udělala ze litrů do malé formy. Hned vedle stojí forma válcová.


Ta válcová má stejn průměr jako ta malá gouda, je ale o dost vyšší, z fotky zřetelné.

Leží na ní pařený sýr , který je dělaný z ní. Proč si soupravu na domácí sýr pořídit. Vhodná na všechny typy sýrů především pak na francozský sýr typu Brie.


Forma vhodná na lehké přilisování rukou nebo jedné formy druhou. Forma je rovná, nejde vsazovat do sebe, tak jako některé ostatní. Obdélníkový tvar v Čechách typický pro sýr Eidam. V prvním díle o výrobě domácích sýrů jsem vám popsal svou motivaci proč.


Ve formě se dá sýr dobře lisovat, formy se dají stohovat na sebe. Zmínil jsem se také o tom, že jsem od svých kamarádek dostal jednoduchý lis na sýr z Tescomy. Myslím, že je to bezva věc pro první pokusy. Získáte kompletní vybavení, pomocí kterého můžete zkusit vyrobit svůj první sýr.


Kč s DPH 1Kč bez DPH. Tvar válec typický pro sýr Tete de Moine. Vhodná i pro lisování sýrů Féta a Mozzarella i pro další druhy sýrů.


Tvar tvoří obdélník s mírně zaoblenou spodní a horní hranou.

Koupil jsem tuto formu. Nicméně ale nejsem příliš moudrý z toho, jak se používá. Mohl by někdo ze zkušených poradit, popř. Pro ty, kteří pečlivě sledují celý seriál, přichází na řadu 5. A opět, hned na začátku je nezbytné říci, toto je seriál o sýrech doma, pro vlastní potřebu, což na jednu stranu neznamená, že by doma nemohl vzniknout dobrý sýr a právě opakované používání daných stejných postupů člověku pomůže docílit vždy. Výroba sýrů, domácí výroba sýra – zde najdete přesně to, co hledáte – návody a recepty na výrobu sýrů.


Nůž na krájení sýřeniny (pokud nemáme přímo sýrařskou harfu) Lisovací forma ideálně velikost na – kg sýr Plachetky na lisování – v případě forem se síťkou není potřeba Lis nebo nějaká vhodná zátěž Solný roztok – Bé. Lis na sýry - na domácí výrobu sýrů Lis je určen na lisování polotvrdých a tvrdých sýrů v různých lisovacích formách. Lis je nastavitený na potřebnou výšku a průměr lisovací formy.


Tlak je možné zvyšovat postupně, posouváním zátěže po lisovacím rameni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky