čtvrtek 6. srpna 2015

Ocelová pánev vypálení

Nebojte se, je to snadné. Jak na to, uvidíte na krátké. Nechcete se rozloučit se svou oblíbenou pánví? Dopřejte jí péči, jakou si zaslouží!


Jestli už má ale to nejlepší opravdu za sebou, u nás si vždycky vyberete. Strojově kovaná smažící pánev. Ve velmi silném a těžkém provedení.


Před prvním použitím doporučujeme pánev nejdříve vypálit. Brambory dobře opečte a pak vyhoďte. Po skončení železnou kovanou pánev opět umyje a vytřete mastným papírem, aby při skladování nezrezla.


Teprve po řádném vypálení je pánev připravena k použití. Další doporučení a rady: Při doporučeném způsobu užívání není nutné pánev po každém použití umývat. Jak vypálit ocelovou pánev – jiný způsob.


Novou pánev zbavte ochranné vrstvy (pod tekoucí horkou vodou) a zbytky této vrstvy odstraňte houbou. Tuto směs – minut smažte. Pak nechte olej vychladnout, vrstvu odstraňte a pánev vytřete. Moderní teflonové pánve jsou určené pro dietáře.


Investice tři sta až pět set korun se vyplatí. Taková pánev vás přežije a můžete ji navíc odkázat potomkůčím je starší, tím je lepší. Nevypálená wok pánev je při styku s vodou náchylná ke korozi. Pánev WOK ocelová cm.


Po vypálení železná pánev změní barvu a je zbavená i všech šupinek apod. Po vychladnutí olej vylijte (vysypte sůl), pánev vytřete ubrouskem a vymastěte. Nenechávejte je tedy pánev odmočit a po umytí je vždy utřete ubrouskem a. Pokud vám ocelová pánev zkoroduje nezoufejte. Vemte na ni hrubou sílu, rez mechanicky odstraňnte (za použití hrubé houbičky, špachtle atp.).


A pánev znova vypalte jako před prvním použitím pánve (opláchnout, 1cm oleje, zahřát cca minut, otřít utěrkou). Speciální povrch na bázi včelího vosku zajistí nepřilnavost, která se používáním ještě zdokonaluje. Finská ocelová pánev , která byla stvořena k použití na ohni. Je velmi vyhledávánána a oblíbena mezi příznivci vaření v přírodě, bushcraftery, zálesáky, trampy nebo rybáře.


Vypálení pánve, jak na to? Když se řekná pořádná pánev , nám se vybaví finská ocelová pánev Muurikka Carbon Steel, která byla stvořena k použití na ohni, plynu nebo jiných typech vařičů. Ideálně se tak hodí pro milovníky vaření v přírodě, bushcraftery, zálesáky, trampy nebo rybáře. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Pánvička je lehká, má příjemný tvar a dobře se s ní manipuluje. Jen všude se píše, že pánev nemá žádnou povrchovou úpravu, a proto mě zaskočilo, že i přes doporučené vypálení se po dvojích míchaných vajíčkách a jednom steaku modrý povrch na mnoha místech ošoupal a pánev je samý stříbrný puntík. Skvěle padne do ruky, je lehká a za super cenu.


Ocelová wok pánev s nepřilnav.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky