středa 12. srpna 2015

Jak udělat bramborové spirály

Vy si je teď ale můžete udělat doma a skoro nic na ně nepořebujete. Na mnoha stáncích na různých trzích se objevují bramborové spirály. Obchodníci na této jednoduché pochoutce samozřejmě chtějí vydělat, takže nasazují ceny.


Doma si je však můžete udělat levně a chutně. Na recept si připravíme rané brambory podélnějšího tvaru. Spirálky roztáhneme do délky.

Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej a spirálky dozlatova osmahneme. Podívejte se na video návo jak tuhle vtipnou přílohu vykouzlit jen s pomocí náčiní, které máte určitě doma. Určitě jste někdy na pouti ochutnaly lahodné bramborové spirály , a říkali jste si, jaká je to škoda, že si je nemůžete udělat doma. Máme pro vás dobrou zprávu, díky receptu, který si dnes představíme si bude moc udělat bramborové spirály doma každý!


Dnešní recept sice není nejzdravější, ale jednou za čas si ho může dovolit (skoro) každý. Pro někoho pochoutka s vůní dětství, pro jiného pokrm podávaný v mučírně. A existují i jiné úpravy bramborových šišek, než tradičně na sladko.


Jak udělat bramborové šišky, aby.

Bramborové šišky s mákem. Jdou jíst i samotné třeba s hrnkem bílé kávy. Pani píše, že je dělá ze zbytků bram. Recept na bramborové knedlíky které vás dostanou Den předem uvařím brambory ve slupce po vychládnutí je oloupu a dám přes noc do lednice.


Druhý den je nastrouhám na hrubém strouhadle přidám Hrubou mouku, Vajíčko a lžičku koření Vegeta nebo Podravku a nebo Kuchárek vše dám do hnětače a uhnětu až je jemné těsto. Začněte brambory vykrajovat do spirálky (krájejte tak hluboko, dokud se vám nůž nezastaví o špejli). Hotové brambory opatrně roztáhněte do spirály. Přendejte na plech s pečicím papírem a pokapejte olejem.


Dochuťte kořením a dejte péct do trouby (vyhřáté na 2stupňů) na 30–minut. V polovině pečení je obraťte. Pro všechny milovníky jakkoliv připravených brambor máme úžasnou vychytávku. Díky tohoto vychytaného kráječe si budete moct připravit smažené bramborové spirály nebo lahodné plněné brambory. A jak si takovou spirálu doma udělat , vám hned řekneme.


Připravíte si syrový brambor a. Recepty na varenie pre všetkých kuchárov a kuchárky. Každý môže pridať svoj recept na varenie, hodnotiť recepty, komentovať recepty ostatných kuchárov a kucháriek. Rychlá příloha, která vás bude bavit: Naučte se dělat bramborové spirály ! Jenom brambory, sůl, olej, šikovné ruce, nůž a náš návod.

Zajímavý videonávod jak netradičně nakrájet jablko ve tvaru spirály. Viděla jsem někde na netu, zde jsem zatím nenašla, i když různých hezkých úprav brambor je tu mnoho. Můžete si je udělat doma, ale chce to friťák a spirálkovač – na požádání v mailu pošlu link na prodejce.


Snažte se, aby spirály v oleji zůstaly otevřené. Po vyjmutí necháme okapat. Neodhadli jste počet brambor a teď vám v lednici leží kopec bramborové kaše, na kterou už nemáte chuť? Než onen cenný pokrm spláchnete do kolejní toalety, přečtěte si tipy na jídla z bramborové kaše.


Rukama pořádně propracujeme těsto, až se vše spojí a nelepí. Z těsta vytvoříme šišky a dáme je do vroucí osolené vody. Rychlé domácí bramborové knedlíky vaříme jen - minut. Občas je zamícháme, aby plavaly.


MDŽ a táta nám oplégrům uvařil škubánky! Od té doby jsme maminku nechtěli nikam pouštět! Nevím z jakého mouky a jak je vytvořil, ale tak zalepené huby a střeva jsme se sestrou snad nikdy v životě neměli!


Dnes by s těmi škubánky táta určitě uspěl ve. Vybírejte vyzkoušené recepty na Špaldové spirály , Smažené spirály , Špaldové muffiny, Sladké spirálky, Špaldové rizoto nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Dostala jsem chuť užít si volné nedělní dopoledne vařením a tak jsem se vrhla do přípravy italských gnocchů.


K nim jsem přichystala klasickou sorrentskou rajčatovou omáčku s bazalkou a mozz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky